Yedi İklim dergisinin Ağustos sayısı çıktı.
Yedi İklim dergisinin 293. Sayısı kapağında Mustafa Cemil Efe yaptığı hat çizimiyle Filistin’e selâm yolluyor. Yine bu sayıda Hasan Aycın ve Raziye Yıldız çizimleri, Mustafa Cemil Efe deHüsn-i Hattı ile Yedi İklim dergisini zenginleştiriyor.
Derginin bu ayki şairleri; Ebubekir Eroğlu, Nurettin Durman, Seyfettin Ünlü, Serdar Kacır, Raşit Ulaş, İsmail Söylemez, Tayyib Atmaca, Ali Büyükçapar, Ahmet Tahsin Erdoğan, Abdurrahman Ekinci, Bahadır Dadak, Hatice Çay, Ali Yıldız, Cemile UkbaDilder, Melike Kılıç, Enis Özel, Mustafa Yıldız, Mikail Söylemez.
Çeviri şiirde ise bu ay; Veysel Akdoğan çevirisiyle EbûTalib b. Abdulmuttalib Divanından XV, Mustafa Genç çevirisiyle Ebu’l-Hasen Ali b. Muhammed b. Nehd et-Tihâmî şiiri, Serkan Doğan çevirisiyle SrinivasRayaprol’un iki şiiri yer alıyor.
Bu sayıda, Ali Haydar Haksal “Orta Çağ Karanlığından Batı Gizemciliğine” isimli yazı dizisinin ikinci bölümünde, Umberto Eco’nunüzerinden Batı medeniyetinin ortaçağdaki zihin yapısını anlatıyor.
“Selvigül Kandoğmuş Şahin / Doğunun ve Batının Hüzün Durağı Endülüs isimli gezi yazısının ikinci bölümündeyine Endülüs’te bir yolculuğa çıkıyor. Mehmet Emin Kıllıoğlu, George Orwell: Aykırı Bir Muhalif yazısıyla komünizm düşüncesini Orwell’in zihin yapısıyla beraber okuyor. Osman Koca, birçok yazarın öykü tanımlarını okuyucuyla paylaşıyor.
293. sayının öyküleri ise; Ali Haydar Haksal, Ethem Erdoğan, Duygu Küçüker, Erkan Kara, Senem Gezeroğlu ve Emine Ekinci’nin kaleminden okuyucusuyla buluşuyor.
Cahit Zarifoğlu’nun Ali Haydar Haksal’a yazdığı mektuplar, Ali Haydar Haksal’ın arşivinden Ümit Yaşar Oğuzcan ile yapılmış bir söyleşi Ağustos sayısında yer alıyor. Değiniler bölümünde ise Nuri Pakdil’in Mektuplar, Zeynep Özkişi’nin Sevginin Büyüsü, Bedriye Korkankorkmaz’ın Ruhlarla Söyleşi ve Mevlanâ Ebu’l Kelâm, Zâkir Han, Mevdûdî ve İkbâl’in dilinden anlatılan Hz. Hüseyin kitapları tanıtılıyor.

Son Yorumlar