Kazık Test II

Bir önceki kazık testimizi kimse çözememişti. Bu durum nedense bizi sevindirdi ve bir kazık test daha yapalım ve okurlarımızı hepten ezelim dedik.

Hediyelerimiz:
10 doğru cevap için: 2 Kitap + Sınırlı çay + Ömer Ertürk’ün düğününe 1 adet davetiye
9 doğru cevap için: 3 Kitap + Sınırlı çay + Ömer Ertürk’ün düğününe 5 adet davetiye
8 doğru cevap için: 4 Kitap + Sınırlı çay + Ömer Ertürk’ün düğününe 10 adet davetiye

***

1) Aşağıdakilerden hangisi Maraş milletvekilliği yapmıştır?
a) Ahmet Kutsi Tecer
b) Ahmet Muhip Dıranas
c) Ahmet Hamdi Tanpınar
d) Ahmet Hikmet Müftüoğlu
e) Rasim Özdenören

2) Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal Paşa hakkında şiir yazmamıştır?
a) Kemalettin Kamu
b) Ahmet Muhip Dıranas
c) Faruk Nafiz Çamlıbel
d) Fazıl Hüsnü Dağlarca
e) Turgut Uyar

3) Necip Fazıl Kısakürek okumayı kaç yaşında öğrenmiştir?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
e) 7

4) Aşağıdakilerden hangisi Maraş’ı hiç görmemiştir?
a) Salâh Birsel
b) Yaşar Kemal
c) Ahmet Hamdi Tanpınar
d) Necip Fazıl Kısakürek
e) Mehmet Akif Ersoy

5) Aşağıdaki iki mısra hangi şaire aittir?
Bir kardan adam penceremin önünde
Kimsesiz nice özlemlerin ateşine yanmış

a) Dilaver Cebeci
b) Ataol Bahramoğlu
c) Behçet Aysan
d) Refik Durbaş
e) Ebubekir Eroğlu

6) Türk dergiciliğin serüveni kaç yılında başlamıştır?
a) 1861
b) 1872
c) 1883
d) 1884
e) 1895

7) Bir şairin dizesini kendi yazdığı eser içinde aynen alıp değerlendirmeye ne denir?
a) Tehzil
b) Tazmin
c) Nazire
d) Muamma
e) Lûgaz

8) En eski Sâmi dili aşağıdakilerden hangisidir?
a) Hititçe
b) Akkadça
c) Asurca
d) Sümerce
e) İngilizce

9) “Yazmanın bir büyülü yanı varsa –ki var olduğuna inanıyorum-  kimse şimdiye değin onu başkasına aktarabilecek biçimde bir formülle açıklayamamıştır. Öyle sanıyorum ki işin sırrı, yazarın önemli gördüğü bir şeyi aktarmaya itilmesi; o şeyin acı verecek derecede dışarıya çıkmak istemesidir. Yazar bunu duyuyorsa –her zaman değil ama- duyduklarını dile getirmenin uygun yolunu bulabilir.” Sözü hangi yazara aittir.
a) R.W. Emerson
b) A. Çehov
c) Ahmet Hamdi Tanpınar
d) J. Steinbeck
e) Fazıl Hüsnü Dağlarca

10) Aşağıdakilerden hangisi Aristoteles’in eserinde anılan komedya yazarlarından biri değildir?
a) Epikharmos
b) Hegemon
c) Khionides
d) Krates
e) Thorhmises

Mailleriniz için: editor@edebifikir.com

DİĞER YAZILAR

6 Yorum

  • vergi iade zarfı , 08/12/2013

    7 doğru cevabım var merdaneli çamaşır makinesi istiyorum. ayrıca ömer Ertürk’ün düğününe 1 adet davetiye ile ömer ertürkün düğününden hatıra amaçlı 2 çeyrek altın istiyorum. 7 doğru cevap boru değil.

  • merak ettim , 06/12/2013

    acaba herkesin ortak olarak yalnış cevapladığı soru var mı?

  • Edebi Fikir , 05/12/2013

    Cevaplar : 1C, 2B, 3B, 4E, 5D, 6A, 7B, 8B, 9D, 10E … Ne yazık ki testimizin tamamını doğru cevaplayan bir okurumuz çıkmamıştır. Kazık test böyle olur…

  • Yavurgun , 27/11/2013

    bu da baya bi kazıkmış arkadaş!!!

  • Talih Geylan , 26/11/2013

    edebifikir’i tebrik ediyorum. lütfen okuyucuyla irtibatı kuvvetlendirecek daha fazla faaliyet yapın.

  • Erkan Terzi , 26/11/2013

    Üstad Maraş’lı diye de böyle yapılmaz ki :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir